Előfizetői tartalom

A fellendülés jelei nélkül

Portfolio
Egyre rosszabb iparági környezettel, a vevői oldal eltűnésével kénytelenek szembesülni a távközlési felszerelésgyártók világszerte, jó példa erre az Alcatel, amely optikai komponenseket gyártó leánycégénél, az Alcatel Optronics-nál újabb leépítéseket jelentett be. Az egykor a csoport ékességének tartott, igen gyorsan növekvő Optronics munkavállalóinak 25%-át küldi el, így lassan alig maradnak alkalmazottak a társaságnál.

A leépítések egyértelműen a megrendelések hiányának tudhatók be, valamint annak, hogy egyelőre semmi jele nem látszik a piac élénkülésének. Az Alcatel Optronics jelenleg 1,805 embert foglalkoztat, s ezt az év végéig 1,350-re kívánják csökkenteni. A piac érzi az Optronics gyengélkedését, hiszen a részvényárfolyam a 85 eurós csúcspontjáról mára már 3.8 euróra esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés