Előfizetői tartalom

HP: gyenge kereslet - jó fúziós koncepció

Portfolio
A Hewlett-Packard és a Compaq egyesülését követően első alkalommal tartott elemzői találkozott Carly Fiorina, az egyesült cég első számú vezetője. Fiorina kifejtette, hogy nagyon gyenge a piaci kereslet, így nem számít a legkisebb fellendülésre sem 2002-ben. Mindazonáltal az egyesülésből származó költségmegtakarítás az előzetes tervszámokat több mint 15%-kal felül fogja múlni. A részvény 0.6%-kal emelkedett, míg a Nasdaq 1%-kal zárt magasabban.

Fiorina tegnapi elemzői találkozóján tartott prezentációjában kifejtette, hogy 2003 novemberére 15 ezer fővel csökken az egyesült cég létszáma, mely közel egy évvel hozza előre az eredeti tervekben szereplő leépítési előirányzatot. A felgyorsított költségcsökkentésben minden bizonnyal nem elhanyagolható szerepet játszik, hogy a PC ipar változatlanul igen gyenge piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés