Előfizetői tartalom

15%-os visszaesés

Portfolio
Mintegy 15%-kal csökkent a világon az eladott szerverek értéke az idei esztendő első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest - jelentette az IT piackutatással foglalkozó Gartner Dataquest. Az adat azért lényeges, mert a hardver piac egyik legjövedelmezőbb szegmenséről van, mely sokkal nagyobb profittal kecsegtet, mint a PC gyártás.

A csaknem 11 mrd dollárosra becsült piac csaknem 28%-át az IBM uralja, míg a HP és nemrég akvirált Compaq-al együtt is csak a piac 25.7%-át birtokolja azután, hogy részesedése 0.5%ponttal emelkedett. A Sun Microsystems 0.6%pontos növekedés után 17.4%-át uralja ennek az igen jövedelmező piacnak, ahol a második legnagyobb PC gyártó Dell csak a negyedik szereplő 6.9%-ával, bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés