Előfizetői tartalom

DT: 10 mrd eurós költségmegtakarítás

Portfolio
Ma tartotta éves rendes közgyűlését a Matáv anyavállalata, a Deutsche Telekom, melyen Ron Sommer, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy 10 mrd eurós költség megtakarítás elérését tűzte ki célul, melyet részben létszám leépítéssel kíván elérni a távközlési cég. Az elsőrendű cél azonban változatlan: a hatalmas, 67 mrd eurós adósság állomány mielőbbi csökkentése, de a cég tovább vár ennek kedvező lehetőségére.

A társaság 2004-ig összesen 30 ezer főt szeretne leépíteni Németországban, de egyben felvételeket is terveznek, így jön létre a korábban már napvilágra került 22 ezer fős dogozói elbocsátás. A leépítés leginkábba vezetékes üzletágat érinti majd, ahol az eredmény az elmúlt egy évben 50%-kal zuhant. Mindenestre az üzletág nincsen válságban, hiszen az előfizetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés