Előfizetői tartalom

Mégis az Oracle az első?

Portfolio
A piackutató IDC adatai alátámasztják az Oracle azon véleményét, mely szerint nem megalapozott a Gartner Dataquest statisztikai felmérése az adatbázis rendszerek piacának tavalyi megoszlásáról. Az IDC szerint az Oracle még mindig vezet ebben a szegmensben az IBM előtt, igaz előny némileg csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Az IDC szerint az Oracle piaci részesdése 42.5%-os, amit 5.4 mrd dolláros árbevételével ért el, ez a piaci részarány azonban 4.4%pontos csökkentést testesít meg a 2000-eshez képest. Az IBM ezzel szemben csak a második helyen áll 31.1%-os részesdésével, míg a Microsoft a harmadik 8.5%-kal. Az IBM erősödését az IDC a Gartnerhez hasonlóan a 2000 decemberében felvásárolt Informix...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés