Előfizetői tartalom

Miért zuhan az SAP?

Portfolio
Optimista hangulatban indult a kereskedés a frankfurti tőzsdén, az SAP részvények mégis tovább folytatják napok óta tartó zuhanásukat. A papírok gyengélkedésének hátterében az áll, hogy a társaság kedvezőtlen elmúlt negyedéves gyorsjelentése után a Goldman jelentősen csökkentette tegnap a papírok célárát, valamint a mérsékelte a vállalatra vonatkozó eredmény várakozásokat.

A Goldman a korábbi 8.3 mrd euróról 8 mrd-ra csökkentette a szoftver fejlesztő árbevételi várakozását az idei évre vonatkozóan, 2003-ra pedig 9.6 mrd-ról 9.1 mrd-ra.A befektetési bank ezzel egyidejűleg 200 euróról 160 euróra mérsékelte a részvények célárát, az amerikai piacon forgó részvényekét pedig 45 dollárról 37 USD-re, ami csaknem másfélszerese a jelenlegi tőzsdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés