Előfizetői tartalom

Gedeon Richter USA Inc. - mi történik az amerikai piacon?

Portfolio
A Richter a legnagyobb export növekedést az elmúlt két évben az amerikai piacon realizálta. Ezen piaci szegmens az 1998-ban meghatározott stratégiában vált kiemelten fontos területté a nyugat-európai értékesítéssel párhuzamosan. Az önálló amerikai képviselet az egykori állami gyógyszer-külkereskedő Medimpex USA folyamatos felvásárlása, majd átalakulása révén jött létre. Az 1997 óta 100%-ban Richter tulajdonban lévő, mindössze 5 fős vállalat fő tevékenysége a stratégiai kapcsolatok kiépítése, elsősorban a hazai gyógyszergyár szteroid kémiai kapacitásának és tapasztalatának profitábilis, hosszú távú megállapodásokba történő átültetése révén. Az árbevétel 10%-át kitevő értékesítési reláció mögött mára többek között a Johnson&Johnson, az Eli Lilly, a Barr Laboratoires, a Womens Capital Corporation és a KV Pharmaceuticals-val kiépített kapcsolatok állnak. Jelen írásunk célja, hogy a Richter USA-n belüli tevékenységét részletesebben bemutassuk, a Richter USA Inc., a Barr Labs. első számú vezetőinek prezentációja alapján, illetve röviden ismertessük a Johnson&Johnson kapcsolatot.

Beke Zsuzsa, a Richter PR vezetője és Simon Tibor, a Richter USA Inc. elnöke egy prezentáció keretében ismertette a magyar gyógyszercég amerikai tevékenységének történetét és jelenlegi piaci pozícióit. 1998-ban még az orosz válság előtt fogalmazódott meg a Richteren belül a nyugati piacok, az EU/USA-relációk erősítésének stratégiai szükségszerűsége. A már 1997 óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés