Előfizetői tartalom

Vivendi: majdnem mindenki darabolni akar

Portfolio
1 nappal azután, hogy komoly részvényesi és igazgatósági felvetések érkeztek a Vivendi feldarabolására, igen érdekes cikket közöl a Bloomberg, miszerint a francia médiakonszern darabokban közel kétszer annyit érne mint egyben. Amennyiben az elemzők számításai helyesek akkor, a Vivendi feldarabolásának hasznossága nem lehet kérdéses, a befektetők egy része mindenestre bízik az osztódásban.

A Vivendi jelenlegi piaci kapitalizációja 36 milliárd dollárra rúg, miközben az elemzők sum of the parts modelljei alapján a cég értéke 79 milliárd euró, amely az adóssággal csökkentve 61.5 milliárdos részvényesi értéket eredményez. Elemzők szerint az Universal Studios 6-6.6 milliárd eurót érhet (EV/EBITDA= 15), a kiadói tevékenység értéke 10-es EV/EBIDTA mellett 10...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés