Előfizetői tartalom

Fordulat az EU ÁFA szabályozásában

Portfolio
Az Interneten történő értékesítés speciális adózási kérdéseket vet fel. A legkényesebbek ezek közül az áfá kérdések. Az EU hosszú vajúdás után idén február 12-én hozta meg azt a döntését, amely fordulatot jelent. Magyarország számára már csak azért is fontos ez a hír, mert a csatlakozás miatti adóharmonizáció számunkra is kötelezően előírja ezen szabályok bevezetését.

Az új szabályokról az EU Miniszteri Bizottság döntött február 12-én. A Bizottság döntését május 7-én erősítette meg az EU Tanácsa. A történet nem most kezdődött. Az adózási probléma kiváltó oka az, hogy az áfa típusú rendszerekben a belföldi vállalkozók számára kifejezett hátrányt jelentett a forgalmi adózás a külföldről nyújtott online szolgáltatásokhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés