FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Válság után stabilizáció

Portfolio
A nagymértékű leírások és a goodwill amortizáció miatt veszteséges negyedévről számolt ma be a BT. Az egykor szebb napokat látott távközlési társaság legutóbbi negyedévben jó árbevételi adatokról számolt be, azonban vesztesége 2.6 milliárd fontra rúgott. Az eredményt erőteljesen lerontotta a goodwill egyszeri leírásának 2.5 milliárd fontos költsége, a rendkívüli és a nem működési tételek nélkül (2.9 mrd) már enyhén profitábilis lett volna a cég. A cég megerősítette osztalékprognózisát.

A beruházások jelentős visszafogása és az elmúlt egy évben felmutatott leválasztási és részesedés eladási hadműveletek következtében az adósságállomány 13.7 milliárd fontra csökkent, amely valamivel alacsonyabb az előzetes elemzői várakozások értékénél. Az elmúlt egy év folyamán lecserélődő menedzsment az utóbbi időben jelentős változásokat hajtott végre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés