FONTOS Felsőoktatás 2024: kihirdették a felvételi ponthatárokat
 
Előfizetői tartalom

Matáv: kiváló eredmény, apró (???) kérdőjelekkel

Portfolio
Magasan várakozások feletti eredményről számolt be ma a Matáv, a távközlési társaság nettó eredménye 19.9 milliárd forint lett. A jó eredmény, a stabil működés, az egyelőre tervek feletti teljesítés mellett, azonban ismét megfigyelhető pár negatívum, amelyek árnyalják, de döntően nem befolyásolják a gyorsjelentés pozitív megítélését. A Matáv, a társaság szerint, jó úton halad a 2002. évi célkitűzéseinek megvalósítása felé. A cég eredményeit nagyban segítették a pénzügyi tételek, azonban a Westel teljesítménye visszafogott lett.

A társaság árbevétele 9.7%-kal növekedett (éves terv: 7-9%), alapvetően a Westel és Maktel javulásának következtében. Az EBITDA ráta 41.7% lett (éves terv: 40% felett), amely kiváló értéknek számít, s megegyezik a bázisidőszak értékével. Az EBITDA ráta valószínűleg egész év folyamán 40% felett marad.A társaság cash-flow termelő képességének legfontosabb mérőszáma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés