Előfizetői tartalom

Graphisoft elemzői konszenzus: 90%-kal alacsonyabb veszteség várható

Portfolio
A jövõ heti nagy dömpinget elkerülve holnap teszi közzé elsõ negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft. Nagy érdeklõdéssel várjuk az eredményszámokat, hiszen a társaság korábbi kijelentései szerint az idei évben a tavalyihoz hasonló eredmény várható, az iparági hangulat azonban nem éppen a legkedvezõbb, hiszen hétfõn az eddig jó teljesítményt nyújtó amerikai Autodesk (a Graphisoft egyik legnagyobb versenytársa) profit-warningot jelentett be, és a legnagyobb német konkurens, a Nemetschek is pesszimistán tekint a jövõbe.

Az elemzõk igen tág sávban határozták meg várakozásaikat, a prognózisok -585 és +500 ezer euró között ingadoznak, de mindössze 5 elemzõ adott elõrejelzést a Graphisoft elsõ negyedévére vonatkozóan, ami annak tudható be, hogy egyre kevesebben foglalkoznak a társaság elemzésével. A választ adó brókercégek egyébként a piac 38%-át fedik le a forgalom alapján számolva.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés