Előfizetői tartalom

Profit-warning a Graphisoft versenytársától - 20%-os zuhanással (3.)

Portfolio
A mai amerikai piacnyitás elõtt profit-warningot tett közzé a Graphisoft egyik legnagyobb - és Amerikában a legnagyobb - versenytársa, az Autodesk. A társaság úgy véli, hogy gazdálkodási környezet nem úgy alakult az április végén befejezõdõ pénzügyi negyedévben, mint azt korábban várták, így a cég eredménye el fog maradni az elõzetes elemzõi várakozásoktól. A társaság részvényei meredek zuhanással reagáltak a hírre, jelenleg 20%-os mínuszban állnak.

A társaság véleménye szerint az ázsiai régió gyenge teljesítménye jelentõs szerepet játszott abban, hogy a nettó árbevétel mindössze 227-229 millió dollár legyen az említett idõszakban, szemben a 243 milliós elemzõi konszenzussal. Ennek megfelelõen az EPS 14 és 16 dollárcent között lesz, míg a piac 24 centet remélt, és ekkora összeget várt a társaság is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés