Előfizetői tartalom

Újabb vezető távozik - ismét egy hatalmas zuhanás

Portfolio
Azután, hogy szerdán 15%-ot esett a Sun Microsystems részvényeinek az árfolyama, tegnap újabb 7.5%-ot zuhantak a papírok, melyek alacsonyabban állnak, mint a tavaly szeptember 11.-ei terrorista támadást követően. A részvények így csaknem 4 éves mélyponton vannak, s legutoljára 1998-ban álltak ilyen alacsonyan. Az óriási zuhanás hátterében az áll, hogy az elmúlt időszakban négy top menedzser is elhagyta a társaságot, és tegnap a Sun megerősítette, hogy egy ötödik vezető beosztású dolgozó, Stephen DeWitt is megválik a hardver gyártótól.

Stephen DeWitt egy kulcsfontosságú üzletágnak volt a vezetője, mely a Linux operációs rendszer alapú szerverekkel foglalkozott, és DeWitt volt az a személy, aki a Sun nemrégiben meghirdetett Linux alapú stratégiájának a fő mozgatórugója volt. A Sun nyilatkozata szerint DeWitt értékes munkaerő volt, de a cégnél számos olyan ember van, aki képes lesz folytatni a munkáját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés