Előfizetői tartalom

Ahol gyakrabban van profit warning, mint profit

Portfolio
Bár a JDSU Uniphase tegnap piaczárás után publikált eredményében nagyítóval felfedezhetők pozitív kicsengésű tényezők, összességében a száloptikai iparág óriása nem tudott felülkerekedni saját maga és iparága gyengélkedésén. A társaság nettó vesztesége 4.3 milliárd dollár lett, újabb 2,000 ember elbocsátásra készül. A JDS árbevétele 262 millió dollár lett 2002. 1. negyedévében, amely jelentős visszaesés jelent az egy évvel ezelőtti 920 millió dollárról hűen tükrözve az iparág és a társaság nehéz szituációját. Az árbevétel meredek zuhanása ellenére nem számít negatívumnak a cég gyorsjelentésében, hiszen 10 millió dollárral meghaladja a társaság nemrég csökkentett prognózisát, a gond a prognózissal van.

A JDS pro forma (nem működési tételektől tisztított) vesztesége 66 millió dollár lett, amely részvényenként 5 centet teszi ki 3 centtel maradva el az előzetes elemzői várakozásoktól.A társaság eredményének értékelése azonban nem az 1. negyedév gazdálkodása miatt negatív, hanem az igen negatív 2. negyedéves prognózis miatt. A JDS 2002. 2. negyedévére mindössze 210-230...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés