Előfizetői tartalom

M&A: 4 milliárd dollár Magyarországon (PWC)

Portfolio
A magyarországi, csehországi és lengyelországi vállalati fúziók és felvásárlások (M&A: Mergers&Acquisitions) száma 32%-kal csökkent 2001-ben. Ez a visszaesés híven tükrözi a világszerte tapasztalható M&A trendeket - derül ki a PricewaterhouseCoopers, a világ és Magyarország vezető tanácsadó cégének tanulmányából. A legaktívabb gazdasági ágazatok változatlanul a könnyű- és nehézipar, a pénzügyi szolgáltató szektor, a számítástechnikai iparág, valamint az élelmiszeripar. Magyarország 4 milliárd dollár nagyságú M&A piaca eléri a vásárlóerő paritáson számított GDP 4%-át, ami a legmagasabb arány a régióban.

A PricewaterhouseCoopers Fúziók és felvásárlások Közép- és Kelet-Európában, 2001 című tanulmányának megállapításai és következtetései a régióban lezajlott és nyilvánosságra hozott, több mint 800, magánszektorbeli tranzakció részletes vizsgálatán alapulnak. A PricewaterhouseCoopers ezt a felmérést 1997 óta évente végzi el. A vizsgálat a korábbi években a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés