Előfizetői tartalom

Alcatel: megbízhatóan gyenge

Portfolio
Várakozásoknak megfelelően nem lett jó Európa egyik legnagyobb távközlési felszerelésgyártója, az Alcatel eredménye. A társaság drasztikusan csökkenő árbevételt mutatott fel 2002. 1. negyedévében, működése veszteség volt, 4 üzletágából csak 1 tudott profitot termelni, bár az mindenképpen pozitívum, hogy üzemi eredménye javult 2001. 4. negyedévéhez képest. Még szerencse, hogy a piac egy profit warninggal fel lett készítve a negatív eredményre, így zuhanás az árfolyamban nem várható (emelkedés is elképzelhető), bár a szektor a jelenlegi gazdálkodási környezetben szinte már belülről kaparja a koporsó falát.

A negatív iparági környezet, a szektor válsága és a gyenge működés ellenére az Alcatel nincs rossz helyzetben, csak éppen jövőbeli kilátásai nem a legfényesebbek, amely az árfolyampálya síelésre alkalmas formáján is látszik. A cég nem közöl konkrét prognózist, amely egyáltalán nem meglepő a jelenlegi bizonytalan környezetben, következő negyedévre egyszámjegyű növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés