Előfizetői tartalom

Elemzői várakozások a Richter eredményre: +8.5% (2)

Portfolio
Hagyományosan a közgyűlése napján publikálja első negyedéves eredményeit a Richter(április 25). A BÉT négy blue chip társaságának egyike tradicionálisan megadja a gyorsjelentés szezon kezdetének alaphangulatát. Az első negyedéves számokat illető izgalmakat némileg fokozhatja, hogy Bogsch Erik vezérigazgató a tavalyi eredmények ismertetésekor bejelentette, hogy a társaság nem számít az idei évben profit növekedésre, mivel bizonyos költség elemek emelkednek, az export piacok dinamikája lassul. (Profit növekedésre a tavalyi 1.6 mrd Ft-os egyszeri profit figyelembe vétele nélkül sem számít a társaság - IAS 39-es szabály alkalmazásának bevezetése.) Ennek ellenére az általunk megkérdezett elemzők 8.5%-os profit növekedést valószínűsítenek, melynek alapvető oka az lehet, hogy a tavalyi első negyedévben a pénzügyi tételek még negatív egyenleggel járultak hozzá a vállalat adózás előtti eredményéhez.

Fenteik mellett érdemes kiemelni, hogy a legfrissebb, márciusi adatgyűjtésen alapuló EPS konszenzusunkban a tavalyi, IAS 39-es tétel alkalmazásából eredő egyszeri eredménytöbblettel korrigált EPS-nél 7%-kal magasabb várakozás szerepel, azaz az elemzők enyhén kedvezőbben ítélik meg az idei profit várakozásokat, mint a menedzsment. Amire érdemes figyelni az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés