Előfizetői tartalom

A mélypont már megvolt

Portfolio
Várakozásoktól kissé elmaradó árbevételt ért el Európa legnagyobb chipgyártója, a francia STMicroelectronics, melynek egy részvényre jutó nettó eredménye (EPS) azonban megfelelt a piaci prognózisoknak. A társaság részvényei több mint 4%-os erősödést mutatnak a nyitás után nem sokkal, ami annak köszönhető, hogy a vállalat igen kedvező prognózist adott az év hátralevő részére, és a menedzsment véleménye szerint az első negyedévben a cég elérte gazdálkodásának mélypontját.

Az STMicro árbevétel mintegy 29%-kal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest, s 1.35 mrd eurós értéke kismértékben elmaradt a várakozásoktól is. A megelőző negyedévhez képest a visszaesés 6%-os volt, ami a globális chip értékesítések csökkenésére vezethető vissza. A cég költséggazdálkodása azonban nem alakult valami fényesen, és az össz üzemi költségek mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés