Előfizetői tartalom

Compaq: hozni kellett a jó számokat

Portfolio
Ismét várakozások feletti eredményt tett közzé a Hewlett-Packard-al a közeljövőben egyesülő Compaq, mely az árbevétel tekintetében is felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat. A cég azonban nem tett közzé előrejelzést a folyó negyedévre vonatkozóan, a részvények pedig kismértékű csökkenést produkáltak a zárás utáni kereskedésben.

Csaknem 16%-os árbevétel csökkenést volt kénytelen elkönyvelni a Compaq az idei év első negyedévében, így az érétkesítések 7.7 mrd dollárt értek el, ami azonban meghaladta az elemzők előzetes várakozásait. Nem meglepő ugyanakkor, hogy a termékek árbevétele sokkal nagyobb mértékben esett vissza, mint a szolgáltatásoké, a hardver értékesítések több mint 18%-kal csökkentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés