Előfizetői tartalom

SAP eredmény: lefagyott a szoftver? (2.)

Portfolio
Növekvő árbevételről, ámde csökkenő egy részvényre jutó nettó eredményről számolt be a világ legnagyobb vállalati információs rendszereket fejlesztő vállalata, a német SAP. A szoftver bevételek erőteljesen visszaestek, mindennek ellenére a társaság úgy véli, hogy tarthatóak lesznek az idei évre kitűzött célok, köztük a 15%-os éves árbevétel növekedés, elsősorban a második félévben várható kereslet növekedés hatására. A részvények 3%-os csökkenést mutatnak annak ellenére, hogy a piac alapvetően optimista ma reggel.

Az SAP árbevétele csaknem 9%-kal növekedett az elmúlt három hónapban, így az értékesítések 1.66 mrd eurót tettek ki az első negyedévben. Ez nem tekinthető rossznak, mégis kis csalódást okozott, hiszen a szoftver értékesítések több mint 12%-kal estek vissza.Igaz, a többi területen -a terméktámogatások és a tanácsadás területén- jelentősen növelte árbevételét a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés