Előfizetői tartalom

AMD: zuhanás a gyorsjelentés után

Portfolio
Egy nappal az Intel gyorsjelentése után annak legnagyobb riválisa, az AMD is közzétette első negyedéves eredményszámait. A világ második legnagyobb processzor gyártója a várakozásokkal pontosan megegyező árbevétel, valamint a prognózisoknál kedvezőbb egy részvényre jutó nettó veszteséget közölt. A gyorsjelentés közzététele után a részvények azonnal zuhanni kezdtek, pedig a kereskedés alatt optimizmus jellemezte a piacot, elsősorban a szektor vállalatainak korábban közzétett kedvező számai miatt.

Nem okozott meglepetést az AMD negyedéves árbevétele, ami megfelelt az elemzői konszenzusnak. Az AMD azonban úgy véli, hogy addig, míg a PC kereslet nem emelkedik, addig a processzor eladások sem fog szignifikánsan növekedni, a flash memória piacon azonban növekedés várható a nyomott árak miatt. A várt -3 centes EPS helyett a vállalat -2 centet tett közzé, és az elemzők hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés