Előfizetői tartalom

AH: a fundamentumok nem támasztják alá a rally-t

Portfolio
A mai nap folyamán is igen jó teljesítményt nyújt az Antenna Hungária, az árfolyam lassan ahhoz a szinthez közelít, ami korábban kemény korlátnak bizonyult a részvény számára. Bár a kisebb papírok esetében nem meglepő a rövid időn belüli igen nagy elmozdulás, a társaság értékelés arra a szintre került, hogy lényegi stratégiai változtatások nélkül a fundamentumok nem indokolnak további nagymértékű elmozdulást. Az Antenna árfolyamát még a korábbi spekulációk segíthetik (privatizáció, Vivendi eladás), illetve az, hogy valószínűleg nem hívják le a Vodafone opciót.

Az AH jelenleg fundamentálisan jól értékeltnek tekinthető, sőt ha a fontosabb mutatószámokat nézzük, akkor nem biztos, hogy a papír jó vételnek tűnik. A cég magas adósságállománnyal küszködik, s bár cash-flow generáló képessége nem nevezhető rossznak, EV/EBITDA mutatója így is 8 feletti, amely magasnak tűnik ahhoz képest, hogy a hasonlón eladósodott nyugat-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés