Előfizetői tartalom

Eladják-e az Antenna-t? -Tények és háttérinformációk

Portfolio
Az elmúlt két napban a BÉT-en a legimpozánsabb teljesítményt az Antenna Hungária nyújtotta, a papír mintegy 25%-os erősödve ismét 3,000 forinthoz közelített. Az emelkedésre több egymásra épülő a piacon terjedő pletyka kísérelt meg magyarázatot adni, amelyek önmagukban nem állják meg a helyüket, de gondolatébresztőnek mindenképpen jók. Az AH papírjai értéknövekedésére önmagában az MSZP privatizációs szándéka, és egy esetleges Vivendi eladáskor a piacra lépő vevő Antenna-bekebelezésére való hajlama nem jelent magyarázatot, azonban az utóbbi megoldásban lehet részigazság.

Nézzük a tényeket: 1. A Vivendi magyarországi eladásainak szándéka nyílt titok. Mint ismeretes a francia anyacég nemrég kivonult a lengyel távközlésből és nem csinált titkot abból, hogy Kelet-Európában nincsen kulcs telekom érdekeltsége. A Vivendi Universal a távközlési tevékenységére igen kevés hangsúlyt fordít, a társaság egyértelműen a média, illetve a közszolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés