Előfizetői tartalom

Profit várakozások BÉT: 2002-2003

Portfolio
Elkészült a Portfolio.hu EPS konszenzusának frissítése. Ezúttal 13 brókercég és befektetési bank elemző csapatának munkáját tartalmazza a konszenzus. Most először kértünk előrejelzéseket a 2003-as évre. Az eredmény előrejelzésekben kimutatható főbb elmozdulások; 1., MOL és OTP idei eredmény előrejelzése emelkedett 2., Richter és Matávra vonatkozó 2002-es konszenzus csökkent 3., tekintettel több várakozás feletti 2001 4.negyedéves teljesítményre, a megemelkedett bázis érték és az összességében csökkenő idei előrejelzések (18 cégből csupán 2 társaság eredményvárakozása emelkedett) az idei évre vonatkozó profit dinamikát jelentősen csökkentették az elmúlt három hónapban; 4., az idei évre várt profit növekedés reál értéken +0.2%.

Felmérésünkben közreműködő elemző csapatok; Buda-Cash, CA-IB, Cashline, Concorde, CIB, Erste, IEB, ING Barings, K&H Equities, OTP, RSI, Takarék, UBS Warburg.Fenti táblázatunk egyik szomorú tanulsága, hogy az elemzői lefedettség a kisebb társaságok esetében változatlanul alacsony, sőt egyes esetekben tovább zsugorodott. A 18 cégből összesen 11 társaságra van 6 vagy annál több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés