Előfizetői tartalom

Matáv: újra téma a Maktel

Portfolio
Tovább tartja 86.5%-os részesedését a Matáv a Maktelt 51%-át tulajdonló Stonebridge-ben, miután a szintén a tulajdonos CosmoTelco-val megállapodás született, hogy az lemond azon jogáról, hogy 29%-ra emelje részesedését a Stonebridge-ben. A Matáv 2003. februárig hosszabbította meg a Cosmotelco vételi opcióját a részvények 10%-ára, az ezt meghaladó részről a Cosmotelco 7 millió euróért cserébe lemondott.

Mint ismeretes a Maktel akvizíció úgy zajlott, hogy a többségi tulajdonrészt nem a Matáv közvetlenül, hanem a Stonebridge szerezte, amelyben partnerként részt vett a görög CosmoTelco, illetve egy Soros alap. A Matáv az eredeti tervek szerint akár arra is hajlott volna, hogy tulajdoni részét 51%-ra csökkentse a Stonebridge-ben (így minimális tőkebefektetés mellett irányíthatta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés