Előfizetői tartalom

Csak az IBM van gondban?

Portfolio
Annak ellenére, hogy az IBM tegnap erőteljes profit-warningot jelentett be, és meglehetősen negatív kilátásokat fogalmazott meg a jövőre nézve is, a Compaq a tegnapi piaczárás után arról számolt be, hogy első negyedéves árbevétele és egy részvényre jutó nettó eredménye várhatóan el fogja érni az elemzők által prognosztizált értéket, s jó esetben az is elképzelhető, hogy annál magasabb lesz.

Az előzetes adatok szerint a Compaq az elmúlt három hónapban 7.7 mrd dollár árbevételt realizált, ami kismértékben felülmúlja a konszenzus 7.6 mrd-os értékét, mely megegyezik a társaság korábbi –az előző negyedéves eredmény publikálásakor adott- várakozásaival.Elképzelhető, hogy meglepetés lesz EPS fronton is, hiszen az elemzők mindössze 1 centes részvényenkénti profitot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés