Előfizetői tartalom

Leminősítette a DT-t az S&P (2. - gyengül a Matáv)

Portfolio
Leminősített a Standard & Poors a Deutsche Telekom hitel besorolását. A lépésre számítani lehetett, a DT árfolyama ennek megfelelően minimális elmozdulást mutat, ezzel szemben a mai napon kibontakozó Matáv emelkedésbe erőteljesebb napon belüli csökkenést hozott a hír (-20 ft). Érdemes vissza gonolni az elmúlt hónapok eseményeire, egy alkalommal már jelentősebb árfolyam gyengülést okozott a Matáv piacán a hír, mely azonban átmenetinek bizonyult.

Amint arra már számítani lehetett, az S&P ma bejelentette, hogy a korábbi "A-"-ról "BBB+"-ra csökkenti a Deutsche Telekom hosszú lejáratú hiteleinek a minősítését. Az hitelminősítő cég mindazonáltal az új besorolást stabil kilátásokkal látta el. A Standard& Poors a leminősítést azzal indokolta, hogy a kábel TV üzletág értékesítésének meghiúsításával nem tartja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés