Előfizetői tartalom

Hatalmas veszteség várható a Vodafone-tól

Portfolio
Elemzői vélemények szerint 14 milliárd dolláros rendkívüli leírásokra kényszerülhet a világ legnagyobb mobilcége, a Vodafone. A magas goodwill amortizáció miatt a legutóbbi időszakokban veszteséges társaság, az elmúlt években eszközölt felvásárlásai értékkorrekciója miatt kényszerülhet a leírásokra, amely azonban már nem számít meglepetésnek, hiszen több távközlési óriáscég (NTT, France Telecom ...) már hasonló lépésre kényszerült.

A leírások ténye valószínűleg átmenetileg elbizonyíthatják a befektetőket, de cash-flow-ra gyakorolt hatásuk nincs, így a cég fundamentális értékét nem befolyásolják. Az értékkorrekciókra azért kerül sor, mivel a társaság által a terjeszkedés jegyében vásárolt cégek értékében komoly változások történtek az elmúlt időszakban. A rendkívüli leírások mértékét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés