Előfizetői tartalom

Az újra megtalált érték?

Portfolio
Tündöklés és bukás. Mi következhet ez után? A Yahoo az internet szektor többi szereplőjével együtt ezt a pályát futotta be, az elmúlt 4 évben. Az árfolyam és a profit mélyrepülése után azonban következet egy menedzsment váltás, stratégia átalakítás és reorganizáció. A Morgan Stanley elemzőjének megítélése szerint mindez, az elmúlt időszak akvizícióival párosulva tökéletesen pozícionálják az internet egyik példaképének tartott társaságot arra, hogy ismételten tartósan a piac felett teljesítsen.

Az elemzés gondolatmenetének ismertetése előtt érdemes pár szót ejteni magáról az elemzőről, hiszen Mary Meeker is az internetes cégek tőzsdei értékeléséhez hasonló pályát futott be. Az elemző a szektor fellendülése során végig extrém optimizmust mutatott, melyet azonban a hanyatlás időszakában is fent tartott, mivel nem volt képes a fundamentális környezet változásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés