Előfizetői tartalom

Microsoft: problémák hardver és szoftver fronton is?

Portfolio
Egyes iparági elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a Microsoft valószínűleg nem fogja tudni teljesíteni idei -június végén befejeződő- pénzügyi évre vonatkozó terveit az Xbox eladásokat tekintve. A SoundView Technology Group elemője szerint erre engednek következtetni az NPD Techworld piackutató cég statisztikai adatai is, melynek hatására az elemző korábbi 4.6 millió darabos eladási előrejelzését 4.35 millió darabra csökkentette. A Microsoft 4.5 és 6 millió darab között várta korábban az értékesített mennyiséget.

A tervek teljesíthetőségének megkérdőjelezése a vártnál gyengébb európai és japán értékesítések ismeretében történt, és ennek következtében várhatóan az éppen folyó negyedévben is alacsonyabb lesz a forgalom a prognózisoknál. A probléma elsősorban abból fakadt, hogy sok hibás terméket dobtak piacra (pl. rossz háttértárak), az ára is magasabb, mint a rivális PlayStation2-é...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés