Előfizetői tartalom

Részvény átalakítás negatív felhangokkal

Portfolio
Az econet.hu Rt. évi rendes közgyűlésén szerepel a kamatozó B sorozatú papírok törzsrészvénnyé történő átalakítása. Az ezzel kapcsolatos lépésekre nem árt figyelni a részvényeseknek, mert hallgatásuk beleegyezést jelent. A lépés tőkepiaci etikett szerinti megítélése is kétséges: alig másfél héttel ezelőtt történt aukció során illett volna felhívni a befektetők figyelmét arra, hogy mire készül a társaság. Ha akkor deklarálják ezt a szándékot, akkor könnyen lehet, hogy a volt Virginiás tulajdonosok magasabb árat kaphattak volna elfelejtett részvényeikért.

A kamatozó részvények törzsrészvénnyé történő átalakítása elvileg nem rossz az érintettek számára. A cég mentesül a kamatfizetés terhe alól, viszont a fő tulajdonosok irányító pozíciója nem kerül veszélybe, mivel a szavazat elsőbbségi papírokkal az 51% biztosítva van. A jelenleg illikvid papírokért tőzsdén forgó részvényekhez juthatnak a tulajdonosok, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés