FONTOS Jönnek Magyarországra a személyzet nélküli boltok – Megint vége egy szakmának?
 
Előfizetői tartalom

Orosz rulett az angol piacon: 88%-os zuhanás percek alatt (2)

Portfolio
Rövid szünet után ismét a spekulánsok kedvencévé válhat a brit távközlési eszközgyártó, a Marconi. Miután a társaság részvényei a hibás cégstratégiának és a szektor válságának köszönhetően elvesztették értékük 99%-át a magyar befektetők is élénk érdeklődést mutattak a papír iránt. A nagy kockázatot kedvelő befektetők néhány hónap szünet után ismételten lecsaphatnak a részvényre, mivel az árfolyam kilengése újra extrém mértéket ért el. A Marconi részvényei pénteken 50%-ot gyengültek, míg a mai kereskedést 88%-os (! nem elírás !) árfolyamzuhanással kezdték, majd ezekben a percekben már csak 7%-os gyengülést mutatnak. A legújabb mélyrepülés mögött azon híresztelés áll, miszerint a cég nem tudott megegyezni a hitelezőkkel. A Marconi cáfol.

A jelentősebb tőzsdei kapitalizációt elért európai tőzsdei cégek közül kétségtelenül párját ritkító pályát fut(ott) be a Marconi. A távközlési eszközgyártó a telekom szektor aranykorában 1998 és 2000 között agresszív terjeszkedést folytatott és túlzott kapacitásokat épített ki jelentős eladósodottságot elérve. A telekom szektor kilátásainak átértékelésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés