Előfizetői tartalom

Menekülnek az amerikaiak az európai távközlésből

Portfolio
Kiszállt az egykor szebb napokat látott holland KPN-ből egyik legfontosabb tulajdonosa. Az amerikai Bellsouth tegnap zárás után eladta 9.42%-os tulajdoni hányadát intézményi befektetőknek. Az üzlet érdekessége, hogy egy nappal a cég éves eredménye után került lebonyolításra, a tranzakció értéke meghaladja az 1.2 milliárd dollárt.

A 234.7 millió részvény 5.25 eurós árfolyamon kelt el, amely 3 centtel marad el a záróárfolyamtól, a részesedéshez a Bellsouth a német E-Plus mobilszolgáltató kisebbségi részvénycsomagjáért cserébe jutott hozzá, a tulajdonlás azonban rövid életű lett. A Bellsouth tranzakciója a saját szemszögéből teljesen indokolhatónak tűnik, bér a pénzügyi befektetőknek úgy látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés