Előfizetői tartalom

8,000 Ft-ot ér az állam aranyrészvénye a Pick-ben???

Portfolio
A Pick árfolyamának a 4,270 Ft-os kivezetési ajánlathoz történő szoros közelítése érdekes találgatásra adott okot a még mindig napirenden lévő Arago-Pick ügyben. Vannak olyan feltételezések, hogy az Arago az ÁPV bekeményítése miatt immár arra törekszik, hogy egy új nyilvános vételi ajánlat során 90% fölé kerül, s ezt követően kiszorítja a részvényeseket. Az Arago ennek keretében az egy részvényre jutó saját tőkének megfelelő árfolyamon juthatna hozzá az elmúlt hetekben komoly problémákat okozó állami aranyrészvényhez is! Érdekes egybeesés, hogy az Eravis által most felvett 2.9 mrd Ft-os hitel összege megközelíti a Pick 10%-ának sajáttőke értékét.

A Pick részvények árfolyama csütörtökön 4,260 Ft-on zárt, amely mindössze 10 Ft-tal maradt el a kivezetési ajánlat 4,270 Ft-os árszintjétől. Ez olyan indokolatlanul alacsony diszkont, amit a jelenleg nyilvánosságon lévő információk alapján aligha lehetne indokolni. Egy kivezetési eljárás vagy nyilvános ajánlat során teljesen megszokott, hogy a tőzsdei árszint megközelíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés