Előfizetői tartalom

Alapkezelők és elemzők véleménye a választások piaci hatásairól

Portfolio
A tőkepiacok tradicionálisan átlag feletti árfolyamkilengéseket produkálnak választási időszakban. A politikai környezet potenciális változása addicionális bizonytalanságot visz piaci környezetbe, még abban az esetben is, amikor viszonylag egyértelmű a parlamenti választások várható kimenetele. "A piac természeténél fogva nem szereti a változást" - nyilatkozta egy külföldi alapkezelő az 1998-as magyar választások előtt. Bár a bizonytalanság óhatatlanul a befektetési környezet része marad választási időszakban, a Portfolio.hu a BÉT történetében egyedülálló kísérletet tett arra, hogy felmérje az egyes választási kimenetelek piacra gyakorolt hatását. Elemzőket, illetve a befektetési döntéseket ténylegesen meghozó alapkezelőket kérdeztünk véleményükről. Az eredmény reprezentatívnak tekinthető, hiszen 22 szakember (ebből 20 banki vagy banki hátterű értékpapír cégtől) járult hozzá véleményével a felméréshez.

Felmérésünk során az elemzőket arra kértük, hogy -3-tól +3-ig terjedő skálán értékeljék a potenciális választási kimenetelek BÉT-re gyakorolt hatását. (A válaszadók politikai preferenciái, illetve az egyes kimenetelekhez tartozó valószínűségek semmilyen formában nem érintették felmérésünket.) A válaszadó cégek: Budapest Alapkezelő, CA-IB Értékpapír, CA-IB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés