Előfizetői tartalom

55%-os növekedés - csökkenő árfolyam

Portfolio
A világ első számú online aukciós társasága, az eBay ismételten bebizonyítatta, hogy konzisztens növekedés is felmutatható internetes tevékenységgel. A társaság árbevétele a kiemelkedően jó karácsonyi értékesítéssel 4%-kal meghaladja az elemzői várakozásokat a negyedik negyedév vonatkozásában, az EPS ismételten egy centtel magasabb a konszenzusban szereplő értéknél. A kedvező profit alakulásban komoly szerepet játszott, hogy a nemzetközi tevékenység is profitábilissá vált. A menedzsment fenntartja korábbi hosszútávú növekedési célkitűzéseit. Az idei eredmény előrejelzésekkel 90-es P/E-n forgó részvény egyedüli kényes pontja az árazás. Kérdéses, hogy az éves növekedési ütem lassulása mellett indokolt-e a 70 dollár közeli árszint. Egyre több szakértő javasol profit realizálást, mely az eredmények közzététele után, a zárás utáni kereskedésben be is következett 5%-os csökkenést eredményezve.

A karácsonyi értékesítési csúcsszezonban naponta 5 millió főt meghaladó vásárlót vonzó oldal értékesítése 2000 utolsó negyedévéhez viszonyítva 64%-kal emelkedett, a site-on keresztül bonyolított forgalom megközelítette a 2.8 mrd USD-t. Az árbevétel növekedése nem járt együtt a jutaléktételek csökkentésével. Az üzemeltetési költségek az adminisztráció területét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés