Előfizetői tartalom

Szektorok mérlegen

Portfolio
Hasonlóan az amerikai részvénypiacokhoz, az európaiak elmúlt évi teljesítményéről sem túl sok jó mondható el. A 2000-ben megkezdődött medve piac folytatódott, s a visszaesés szinte drámai mértékű lett. A depresszió nem csak a részvényárakban tükröződött, a romló gazdálkodási környezet nyomai erőteljesen megjelentek a fundamentumokban is.

Az európai piacok historikus teljesítményének mérésre most is az alapkezelők által leggyakrabban használt benchmarkot, a Stoxx indexcsaládot használtuk. Az Stoxx 18 szektorának élesen eltérő teljesítménye világossá teszi, hogy nem véletlen az alapkezelők döntési metodikája, miszerint először a szektorsúlyok kerülnek meghatározásra, s csak azt követi az egyedi részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés