Előfizetői tartalom

A szappanopera véget ért, új óriás született

Portfolio
Véget ért a hónapok óta húzódó szappanopera az USA-ban, miután eldőlt az ország legnagyobb kábelTV társaságának az AT&T Broadband-nak a sorsa. A kábelcéget végül is a rivális Comcast vásárolja fel, de üzlet tulajdonképpen fúzió, amelyben a nagyobb szavazati jog és részesedés az ATT&T részvényeseknek jut, bár a Comcast-t tulajdonló Roberts család az AT&T tulajdonosok dekoncentrált jellege miatt jelentős befolyással lesz a cég működésére. A fúzió eredményeképpen egy 22 millió háztartás kiszolgáló kábelTV gigász születik, amely maga mögött tudhatja a Microsoft támogatását is.

Mint ismeretes a Comcast 5 hónappal ezelőtt tett ajánlatot az AT&T kábelüzletágára, amelyet az AT&T menedzsmentje akkor elutasított. Az ajánlat mindenestre valószínűvé tette, hogy az AT&T Broadband az eredeti tervekkel szemben nem megy a tőzsdére, hanem valamelyik rivális céggel egyesül. A Comcast ajánlat elutasítása után az AT&T számos potenciális érdeklődővel tárgyalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés