Előfizetői tartalom

Rába: mennyit ér a DC projekt?

Portfolio
November folyamán tájékoztatta a Rába a befektetőket, hogy közös vállalatot alapít a DaimlerChryslerrel katonai járművek összeszerelésére. Számszerűen meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre, mindazonáltal kísérletet tettünk arra, hogy meghatározzuk a projekt értékét a Rába számára. Feltételezve, hogy teljesül az éves szinten 2,000 darabos összeszerelés, melyhez megítélésünk szerint 3-4 tender elnyerése szükséges, úgy az alább ismertetett kritériumok mellett az összeszerelés, a közös vállalatból a Rábára eső és a Futómű Kft-ben keletkező addicionális szabad cash flow jelenértéke 39.1 m EUR. Mindez azt jelenti, hogy a jelenleg még számtalan bizonytalansági tényezővel rendelkező projekt 40%-kal növeli a Rába tőkepiaci értékét. Kevésbé optimista szcenáriók 8-17 m EUR közötti értéket eredményeznek.

A Portfolio.hu történetében először lehetőség nyílik rá, hogy - tekintettel a túlzottan sok számszerű részletre - a teljes számítási hátteret Excel formátumban az érdeklődök letölthessék. Excel file letöltése Rendelkezésre álló információk A következő hónapokban 30-70%-os tulajdonosi érdekeltség mellett vegyes vállalatot alapít a Rába és a Daimler...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés