Előfizetői tartalom

Nyitva az út Bulgáriában a Matáv előtt

Portfolio
2002 januárjától - úgy látszik - beindul a bolgár privatizáció, amelynek keretében a bolgár kormány eladásra kínálja fel a helyi távközlési társaságot, a BTC-t. A kormány minimum 92 millió dollárt remél a távközlési cég privatizációjához, amelyhez hozzácsapják még a BTC Net nevű internetszolgáltatót, és egy opciós vásárlási lehetőséget a 3. bulgáriai GSM licenchez. A felkínált pakett mennyisége egyelőre még nem ismert.

A tenderen valószínűleg indul a görög OTE, s elképzelhető a Matáv résztvétele is, azonban határozott tervek még nincsenek ennek kapcsán a társaságnál, valószínűleg a feltételektől erősen függ a magyar cég szándéka. Véleményünk szerint nyilvánvaló, hogy az üzletet tervező Deutsche Bank a privatizáció során gondolt a Deutsche Telekomra is, amelynek akár magyar leányára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés