Előfizetői tartalom

Kína: a mobil központjában

Portfolio
Az utóbbi időszakban meglehetősen felértékelődött Kína szerepe a világ mobil piacán, az ország még soha nem volt olyan fontos a gyártók számára mint most. Miközben a fejlett országok mobilpiacán a telítettség jelei mutatkoznak, s a GPRS lassú indulásának, valamint az UMTS jelentős csúszása miatt nincsen kirobbanó fejlődés, addig Kína amellett, hogy már most is a legnagyobb piacnak számít, igazán dinamikus fejlődés előtt áll.

Ha csak az objektív tényeket nézzük, már a 7%-os GDP növekedés, illetve a friss WTO tagság is jelzésértékű, de legtöbbet talán azt mond, hogy nyáron a mobil előfizetők tekintetében Kína lekörözte az Egyesült Államokat, s a szédületes havi 5 milliós bővüléssel év végére, akár a 150 milliót is elérheti az ügyfelek száma, miközben 2006-ra ez a szám akár meg is duplázódhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés