Előfizetői tartalom

Matáv: a verseny csúszik

Portfolio
Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a távközlési liberalizáció december 23-án történő életbe lépése szimbolikus lesz, a jogi, műszaki, piaci feltételek csak fokozatosan és később valósulnak meg. Straub Elek a verseny tényleges megindulását csak nyárra várja, amely egybeesik a korábbi várakozásaival. A Matáv első embere szerint a helyi hívások piacán évek fognak eltelni addig, amíg valódi verseny lesz a fogyasztókért, miközben a távolsági és nemzetközi hívások piaca leghamarabb január végétől kezdhet gazdagodni.

Straub Elek szerint az előírt követelményeknek (infrastruktúra alapú verseny, a szolgáltatóknak 3 ponton kell Matáv hálózatához csatlakozni) csak országos lefedettséggel rendelkező cég felelhet meg. A távolsági és nemzetközi hívások lebonyolítása csak január 23-tól válik lehetővé a Matávon kívül, de a jelenleg koncesszió nélküli társaságoknak az engedélyeztetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés