Előfizetői tartalom

Alkotmánybíróság elé kerül a kiszorítás

Portfolio
A Graboplast felvásárlása, s az ezt követő kiszorítás kapcsán különösen aktuális lehet az az alkotmánybírósági beadvány, amely az értékpapírtörvény kiszorításra vonatkozó paragrafusát támadja meg. A beadványt Forgó Ferenc kisbefektető készítette, aki korábban a Budapest Alapkezelő Rt. vezérigazgatója volt, jelenleg pedig az Európa Alapkezelő Rt. tulajdonos partnere.

Mint ismeretes, a Graboplast felvásárlását követően az ABC Rt. élt a törvényben adott lehetőséggel, s a 90% feletti tulajdonrésze alapján 1,800 Ft-on megvásárolja a fennmaradó részvényeket. Ez egyben azt jelenti, hogy a többi befektetőnek nincs döntési lehetősége ezzel kapcsolatban, kötelező jelleggel kell eladniuk a részvényeiket. A határidőig el nem adott papírokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés