Előfizetői tartalom

Továbbra is a Dell a sztár (2.)

Portfolio
Várakozások feletti eredményszámokat tett közzé a tegnapi piaczárás után a világ első számú PC gyártó vállalata, a Dell Computer, melynek mind az árbevétele, mind az egy részvényre jutó nettó eredménye (EPS) magasabb lett, mint a piaci várakozások. A társaság növekvő bevétellel és stagnáló EPS-el számol a negyedik negyedévre, az árfolyam azonban mégis csökkent a zárás után, elsősorban a tegnapi HP eredmény hatására, ami a várakozások 2 és félszerese lett.

A társaság nettó árbevétele a piaci konszenzus feletti lett, 7.5 mrd dolláros értéke megfelelt viszont a Dell korábbi előrejelzésének. Tovább csökkent tehát a bevétel a megelőző negyedévhez képest, az egy évvel korábbi adatnál pedig 9.6%-kal alacsonyabb az elmúlt negyedéves árbevétel. A társaság az egyetlen olyan nagy hardver gyártó, mely növelni tudta az eladott darabszámot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés