Előfizetői tartalom

Vesztesek, győztesek és a Microsoft

Portfolio
Az IT kiadások világméretű csökkenésének hatására visszaestek a szoftver bevételek is, a tendencia azonban nem vonatkozik minden szoftver fejlesztőre. Alábbi írásunkban áttekintjük a jelenlegi tendenciákat négy nagy társaságon, az SAP-n, az Oracle-n, az IBM-en és a Microsoft-on keresztül, kiemelt figyelmet fordítva a terméktámogatásokra, illetve szolgáltatások nyújtására, hiszen ez a legnagyobb profitabilitással rendelkező terület, ahol láthatóan nem érvényesülnek a szezonális hatások.

Bár az IBM elsősorban hardver gyártással foglalkozik, szoftver értékesítése mégis a Microsoft után a legnagyobb a világon (az előző negyedévben 3.4 mrd volt), és ezen a területen csaknem akkora árbevételt realizál, mint az Oracle és az SAP összes bevétele, ezért érdemesnek tartjuk vele is részletesen foglalkozni. A tanácsadásé a jövő? Tekintsük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés