Előfizetői tartalom

Graphisoft: folytatódik a lejtmenet

Portfolio
Amint arra az október 5,-ei profit-warning után számítani lehetett, a Graphisoft meglehetősen negatív tartalmú gyorsjelentést tett közzé a mai napon. A szoftver fejlesztő cég harmadik negyedéves árbevétele 6.6 millió euró lett, ami csaknem 9%-os visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest, nettó vesztesége pedig 3.1 millió euró lett, ami azonban 3%-kal jobb, mint a portfolio.hu által számított elemzői konszenzus. A társaság azonban bízik hosszú távon stratégiájában, és annak 3-5 éven belüli pénzügyi megtérülését várja.

A Graphisoft nettó árbevétele nem csak az egy évvel korábbit, hanem a profit-warningban szereplő várakozást is alulmúlta, értéke 6.65 millió euró lett. Az össz bevétel annak ellenére csökkent, hogy a társaság fő termékének, az ArchiCAD-nek az értékesítése növekedett az egy évvel korábbihoz képest, az emelkedés 4%-os volt, s kitűnően teljesítettek a jelenleg legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés