Előfizetői tartalom

Infineon: tovább a lejtőn lefelé (2.)

Portfolio
Tovább folytatódik a lejtmenet Európa második legnagyobb chipgyártójának, az Infineonnak a gazdálkodásában, a társaság ugyanis ma reggel 54%-os árbevétel csökkenésről számolt be a harmadik negyedévet illetően, egy részvényre jutó nettó eredménye (EPS) pedig várakozások alatti, -76 eurócent lett az egy évvel korábbi +93 cent után. Az EPS trend továbbra is csökkenő, akárcsak az árbevételé, és a társaság a következő negyedévre sem vár javulást, elsősorban a termékárak és a kereslet további csökkenése miatt.

A társaság nettó árbevétele 54%-kal esett vissza az egy évvel korábbi hasonló adathoz képest, a megelőző negyedévinél pedig 15%-kal alacsonyabb a mostani 1.1 mrd euró. A visszaesés oka - a csökkenő kereslet és a mérséklődő árak az Infineon által gyártott termékek esetében - nem lehet meglepő azok számára, akik az iparágat csak kis mértékben is követik, hiszen a chipek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés