Előfizetői tartalom

British Telecom: egy megtört öreg hölgy

Portfolio
Enyhén várakozások alatti eredményről számolt be, a mai nap folyamán a British Telecom. A brit távközlési társaság árbevétele a várakozásoktól valamivel elmaradva 5.3 milliárd GBP lett, EBITDA-ja (üzemi eredmény+amortizáció) 1,463 milliós szinten alakult. A British Telecomnak ilyen formában a mostani a legutolsó negyedéves eredménye, mivel november 19-én tőzsdére megy mobil üzletága az mmO2. A BT az eredménnyel párhuzamosan bejelentette, hogy az mmO2 leválása után távozik a cégtől Philip Hampton pénzügyi igazgató, ami azt jelenti, hogy a cég vezetése erőteljesen megcsappan, mivel nemrég jelentették be a vezérigazgató, Peter Bonfield távozását is.

A társaság az idei év 3. negyedévének (pénzügyileg 2.) működése veszteséges lett, az 1.48 milliárd fontos mínusz elsősorban az AT&T-vel közös üzleti kommunikációra szakosodott cége, a Concert felszámolásának tudható be, de az eredményt tovább rontja német mobilcégének a Viag Intercomnak a teljes konszolidációja. A társaság csak rendkívül mérsékelt árbevételnövekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés