Előfizetői tartalom

Arago és Domestore: tisztességtelen árfolyam befolyásolás (2.)

Portfolio
Teljes offenzívában a felügyelet Arago-ügyben, a Pick felvásárlásának felfüggesztése mellett 5-5 m Ft bírságot szabott ki az Arago és a Domestore társaságokra, mert tisztességtelen árfolyam-befolyásolást állapított meg az Eravis részvényeire adott nyilvános ajánlattételt megelőzően. Az ügy vizsgálata és az indoklás kifejezett csemegéket tartalmaz, a felügyelet láthatóan elszánt az Arago ügyben.

A tranzakció Az Arago Rt. 2001. június 14-én meghozott igazgatósági döntése értelmében adott nyilvános vételi ajánlatot az Eravis részvényekre, amit a PSZÁF jóvá is hagyott. Ugyanakkor az ajánlattétel augusztus 27-i lezárultát követően a felügyelet tudomására jutott, hogy az Arago 2001. június 13-án, azaz egy nappal az ajánlattétel előtt 15,300 db Eravis részvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés